Varför vi älskar HelloFresh och varför du också kommer att göra det

Missförstå mig inte, jag brukade gilla att laga mat. Men när jag har så mycket annat att göra känns det mer som ett jobb. Och då är det inte lika roligt längre. Att köa i mataffären efter att ha slitit i sitt anletes svett hela dagen känns allt annat än inspirerande. Det finns roligare saker att spendera den lilla tiden som blir över av dagen på än att trängas bland hyllorna och leta efter ströbröd till köttbullarna.

Min pojkvän Johan är precis likadan. Även om han har ett fysiskt arbete kan jag se konturerna av bilringarna genom t-shirten när han sitter i soffan och tittar på “Desperate Housewives”. Jag antar att det blir så när man äter hämtmat varannan dag – och mikrad färdigmat resten av dagarna. Och även om jag inte gärna vill erkänna det så har det börjat guppa lite extra när jag går uppför trappan till vår lägenhet. Min känsla blev bekräftad när jag träffade min bästa kompis förra veckan, även om hon inte sa det rent ut. 

Istället började hon prata om en ny matkasse som hjälpt henne att få ordning på middagsrutinerna: HelloFresh. Jag har testat matkassar förr, så jag var inte övertygad eftersom jag gillar friheten att äta vad jag vill varje dag. “Den här kassen är annorlunda”, sa Sabina. “Här kan du välja dina egna recept och sätta ihop din egen kasse”.

Så när Johan var som djupast inne i sin favoritserie föreslog jag att vi skulle testa. Jag fick ett dovt “mhm” till svar – han var långt borta, och ska jag vara helt ärlig så var det ju det som var planen. Johan kan vara lite konservativ när det gäller att testa nya saker, så jag behövde spela lite fult. Det var ju trots allt för hans eget bästa. 

Jag gick in på hemsidan, beställde en klassisk kasse för hela nästa vecka och valde mina recept. Det fanns fler leveransdagar och tider att välja mellan än vad jag hade räknat med – helt klart en gamechanger för mig som lever ett hektiskt liv. Priset var också rimligt, 60.55 kr per portion är betydligt mindre än vad Johan betalar när han kommer hem med hämtmat. 

Nästa vecka stod kassen på tröskeln och väntade på mig när jag kom hem efter jobbet. Det första jag noterade var att alla ingredienser i kassen kom i anpassade mängder. Praktiskt, för jag vet hur mycket rester som brukar bli över i min kyl. Mat som nästan alltid får slängas till slut. 

Och nu hade till och med Johan släppt fjärrkontrollen och vaknat till. Vi började med att laga Koftasbiffar och apelsintabbouleh. Eftersom Johans farmor kommer från Libanon är det en rätt vi båda är väl bekanta med. Det blev verkligen hur gott som helst – och tog inte mer än 35 minuter. Påsarna med ingredienser var färgmärkta med olika färger så att jag direkt kunde se vilket recept de tillhörde. Supersmidigt!

Resten av recepten gick lika enkelt. Kombinationen av valmöjligheter, flexibilitet och goda recept gör att kassen från HelloFresh har fortsatt komma hem till oss varje vecka. Och det kommer den att fortsätta att göra. För idag får jag ut mer av min tid, utan att behöva göra avkall på sådant som jag tycker om att göra. Och jag mår bättre i kropp och själ, eftersom jag har skapat en hållbar middagsrutin med hemlagad mat där jag vet precis vad jag stoppar i mig.

This article contains a sponsored offer from HelloFresh

Be the first to comment on "Varför vi älskar HelloFresh och varför du också kommer att göra det"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*